Kohus mõistis uusaastaööl Pärnu keskväljakul tegutsenud röövli vangi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus mõistis 32aastase mehe, kes röövis uusaastaööl Pärnu keskväljakul Soome kodanikult käekoti ja tekitas röövitu kaaslasele tervisekahjustuse, täna kolmeks ja pooleks aastaks vangi.

1. jaanuari varahommikul kella 4 ja 5 vahel tungis mees Pärnu keskväljakul kallale kahele Soome kodanikule, rebides naisterahva õlalt käekoti ning lüües meesterahvast rusikaga näkku.

Politsei alustas asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust röövimist käsitleva paragrahvi alusel ja pidas teos kahtlustatavana kinni varem kohtulikult karistatud 32aastase mehe.

Viimatine karistus oli mehele määratud varavastaste kuritegude eest 2012. aasta lõpus, kuid mees vabanes karistuse kandmiselt tingimisi ennetähtaegselt 2013. aasta detsembris.

Pärnu kriminaaltalituse juht Marge Kera tänab tähelepanelikke inimesi, kes aitasid röövli kiirelt tabada. „Politseile oli kuriteo lahendamisel abiks ka tähelepanelikelt linnakodanikelt saadud info. See on hea näide sellest, kuidas igaüks saab kaasa aidata turvalisusele meie linnas,“ märkis Kera.

Täna toimunud kohtuistungil mõisteti röövlile kokkuleppemenetluse korras karistuseks kolme aasta, viie kuu  ja kahe päevane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles