Toomas Kivimägi: Teet Roosaar eksitab linnarahvast

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Pean silmas Teet Roosaare artiklit “Pärnu valis silla asemel ametnike heaolu“, mis ilmus 20. mai Pärnu Postimehes. Leheloo autor peab linnale kuuluva taastusravikeskus Estonia võimalikku müüki ametnike töötingimuste parandamiseks. Absurd! Ametnike heaoluga pole siin mingit pistmist. Üksnes linna 500 miljoni kroonine laenukoorem vajab kiiresti vähendamist, ei midagi muud.

Pärnu linn peab saama uuesti euroraha taotlemisel abikõlblikuks (praegune võlakoormus on 85 protsenti lubatud 60 protsendi asemel). Vastasel korral kaotame kümneid miljoneid kroone aastas. Eelmise linnavalitsuse ajal osteti linnavara müügist saadud raha eest filoloogilise nõustamise teenust ja maksti enesele palka.

Kinnitan siinkohal veel kord, et Estonia müüki ei plaani me täna-homme, pigem on see kahe-kolme aasta perspektiiv, sest selle turuväärtus kasvab lähiaastatel tunduvalt. Ja kui Estonia müüakse, läheb sellest saadud raha suurima tõenäosusega linna laenude enne tähtaega tagasimaksmiseks. Ainsa erandina ei välista sõltuvalt tolleks ajaks tekkinud olukorrast selle raha kasutamist uuteks investeeringuteks, kuigi võimalus selleks on praegusest olukorrast lähtudes väga väike. Ei millekski muuks.

Mis puudutab uue silla ehitamist, siis soovitan Roosaarel veel kord lugeda meie koalitsioonilepet, mis ütleb: “Otsustame uue silla asukoha ja kehtestame detailplaneeringu, loomaks eeldused silla ehitamiseks aastatel 2013-2017”. Ei midagi enamat. Ma ei taha anda katteta ega ebarealistlikke lubadusi. Seda, mis selliste poliitikutega juhtub, näitasid sügisel toimunud valimised. Linnarahvast pole võimalik petta. Linnakodanike huvid, linna areng ja konkurentsivõime on kõik võrdväärsed kriteeriumid valikute tegemisel.

Veel üks õiendus. Pereabikeskus pole perearstiteenus. Ma pole kunagi rääkinud perearstiteenuse odavamalt ostmisest. Ega saagi sellest rääkida, sest linn ei osta perearstikeskusest mingeid teenuseid. Ammugi pole meil sealt midagi odavamalt osta. Esimene kord, kui see juhtus, jätsin sellele tähelepanu juhtimata, arvates, et keegi on lihtsalt eksinud. Ent kui seda tehakse teist korda järjest ja ajaleheveergudel, pole see enam eksimus, vaid midagi muud.

Mida saab minu hinnangul kindlasti senisest odavamalt korraldada-osta, on lasteaias Trall asuva Pärnu pereabikeskuse töö ja seda olen korduvalt öelnud. Praegu on see allasutus üks ebaefektiivsemaid rahalises mõttes (eelarve kaks miljonit krooni). Töö sisus on kõik korras. Just sellest olen ma rääkinud.

Üks endast lugupidav ajakirjanik ei tohiks nii palju eksida ega eksitada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles