Skulptorid loovad Ameerikas lumest lugu

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Koit ja hämarik,” tõid skulptor Lauri Tamme (keskel püsti) võistkonnale läinud aastal USAs Breckenridge’is kolmanda koha.
“Koit ja hämarik,” tõid skulptor Lauri Tamme (keskel püsti) võistkonnale läinud aastal USAs Breckenridge’is kolmanda koha. Foto: Henry Timusk

Pärnust pärit skulptor Lauri Tamm, kes pärnakatele ehk tuntud tänavusel muinastulede ööl rannas lõkendanud tuleskulptuuri autorina, on endale skulptorina üle maailma nime teinud. Eile õhtul suundus ta koos võistkonnaga Ameerikasse, et osaleda seal mainekal lumeskulptuuride võistlusel.

“See on väga suur väljakutse ja auasi saada sellistele ülemaailmselt tunnustatud ja tuntud üritustele,” rääkis Tamm Colorados Breckenridge’i linnakeses korraldatavatest võistlustest, milletaolisi seal on tehtud juba läinud sajandi viimase kümnendi algusest.

Tamme andmetel osalevad võistlustel tänavu peale eestlaste võistkonna meie lähimatest naabritest võistkonnad Soomest ja Lätist, aga samuti Mongooliast, Mehhikost, Itaaliast, Hispaaniast ning mõistagi Ameerika Ühendriikidest ja Kanadast. “Nii et üle maailma tullakse sinna ikka kokku,” teab Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles