Vanalinna kooli seitsmendikud käisid tehnikaülikoolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli seitsmendikud käisid Tallinna tehnikaülikoolis tarkuseretkel.
Vanalinna kooli seitsmendikud käisid Tallinna tehnikaülikoolis tarkuseretkel. Foto: Pille Tahker

Pärnu Vanalinna põhikool osales direktor Pille Tahkeri eestvedamisel „Tagasi kooli“ projektikonkursil, pääses enam kui 40 kooli seast kuue parima hulka ja sai auhinnaks tarkuseretke Tallinna tehnikaülikooli.

15. jaanuari hommikul kell 8.45 alustasid Vanalinna kooli 7.a ja 7.b klassi õpilased oma sõitu Tallinna. Sõit läks kiirelt ja juba olimegi tehnikaülikooli ees.

Kõigepealt tutvustati meile ülikooli hooneid ja saime teada, et TTÜs õpib praegu 13 500 tudengit. Siis pidas meile loengu Formula Studenti kapten, kes tutvustas oma projekti ja kirjeldas, kuidas nad on jõudnud nii kaugele, kus nad parasjagu on.

Sealt edasi suundusime mehhatroonika osakonda, kus grupp jaotati kaheks ja meile tehti ringkäik. Saime teada nii mõndagi 3D-printerite kohta, millest enamik õpilasi polnud varem midagi kuulnud.

Lõunat sõime ülikooli kohvikus. Seejärel jalutasime Mektory innovatsiooni- ja ettevõtluskeskusesse. Seal tutvustati meile kõigepealt Samsung Digital Academy uusimat tehnoloogiat ja räägiti, millised on tehnoloogiauuendused lähitulevikus. Saime proovida nutiseadmeid. Kõige huvitavam seade seal oli viipe- ja hääljuhtimisega televiisor.

Seal majas nägime veel puidulaborit, klaasistuudiot, botaanikaaeda, kus oli inimestega suhtlev puu, jpm. Sellelt väljasõidult õppisime väga palju uut ja huvitavat, ehk läheme isegi kunagi TTÜsse õppima. Selles ülikoolis õppida oleks kahtlemata väga suur kogemus kogu eluks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles