Pärnus katsetatakse uut teeaukude lappimise tehnoloogiat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teekatte taastamistöödele spetsialiseerunud osaühing Maden Grupp muretses Pärnusse „liikuva asfalditehase“, mille abil teedesse tekkinud löökauke parandatakse. Pärnu linnavalitsuse majandusosakond jälgib uue tehnoloogia kasutamist huviga ja kui kvaliteedi ja hinna suhtes kokkuleppele jõutakse, kasutatakse sedasama tehnoloogiat sel talvel ja kevadel veelgi.

Kui varem on Pärnus külmal ajal kasutatud teedele tekkinud löökaukude lappimiseks külma täidist, mis tihedama liikluse korral sealt paari nädalaga välja sõidetakse, siis uue tehnoloogiaga paikamine peaks andma püsivama tulemuse.

Eile Lao ja täna Hirve tänaval tehtud proovitöödel oli kohal masin „järelveetava asfalditehasega“, mis kasutab teeaukude paikamiseks kuuma segu. Kasutusel on vana asfaltbetoon, mis purustatakse ja lisatakse sellele bituumenit. Nii on kohe võtta umbes samasuguse, 150–170kraadise temperatuuriga asfaldisegu, nagu suvel tehasest tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles