Rahvatantsuõpetajate read said täiendust

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland ja Sigrit Landingut liidab ühine hobi – rahvatants, mis viinud perepea nüüdseks professionaalide-tantsuõpetajate ridadesse.
Roland ja Sigrit Landingut liidab ühine hobi – rahvatants, mis viinud perepea nüüdseks professionaalide-tantsuõpetajate ridadesse. Foto: Ants Liigus

Neljakümnendates eluaastates tantsuõpetajana tuule tiibadesse saanud Paikuse mees Roland Landing on juba tuntust kogunud tantsuloojana ja valmistub peatselt viima Kajaka B-kategooria rahvatantsurühma suvel toimuva suure tantsupeo ülevaatusele.

Roland ja Sigrit Landing võiksid paarina peatselt tähistada veerandsajandat aastapäeva. Kumbki tegutseb perefirma katuse all omas vallas: Roland teeb juba aastaid kodu kõrval asuvad töökojas metallitööd – treppe, rõdupiirdeid, aedu, väravaid, varikatuseid ja muid kergemaid metallkonstruktsioone. Sigrit on Räpina aianduskooli lõpetanud maastikuehitaja ning haljastab koostöös haljastusfirmaga nii eraaedasid kui munitsipaalhaljasalu.

Kaks korda nädalas minnakse üheskoos tantsutrenni, kus, higipiisad laubal, etteasteid harjutatakse ja nii juba aastakümneid. Nii on Sigritki näinud kõrvalt kaasa kujunemist reatantsijast tantsuloojaks ja -õpetajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles