Maainimestel on raske tööd leida

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa kohaliku osakonna juht Gerli Mets nentis, et ebamugav bussiühendus on tihti takistuseks, miks maal elavad inimesed ei saa pakutavat töökohta vastu võtta, eriti kui see eeldab vahetustega tööl käimist.
Töötukassa kohaliku osakonna juht Gerli Mets nentis, et ebamugav bussiühendus on tihti takistuseks, miks maal elavad inimesed ei saa pakutavat töökohta vastu võtta, eriti kui see eeldab vahetustega tööl käimist. Foto: Ants Liigus

Töötute arv Pärnumaal on üle poole tuhande inimese väiksem kui eelmise aasta alguses, seda peamiselt tänu tasapisi lisanduvatele uutele töökohtadele Pärnus.

Ühest küljest väheneb Pärnumaa elanike arv, teisalt aitasid mullu tööpuudust leevendada mitu avatud kohvikut ja suured kauplused, näiteks Vana-Pärnusse ehitatud Comarket ja Maksimarket. Samuti on siinsete tootmisettevõtete tellimused suurenenud, mistõttu on nad palganud lisatööjõudu, rääkis töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets.

Läinud aasta lõpus mõni koondamine küll oli, kuid need polnud nii suured kui varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles