Juhtkiri: Eetiline valik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Juba mõnigi päev järjest on Pärnu Postimehe veergudel tulnud jutuks Kickupi energiapadjakesed, mis meenutavad äravahetamiseni mokatubakat ehk snus’i, mida on Eestis küll keelatud müüa, kuid mis sellest hoolimata on kättesaadavad.

Kofeiiniga Kickupid, mida mis tahes vanuses kliendid vabalt osta said, tõstsid pärast Pärnu Postimehe lehelugusid üsna tõsise arutelu, mis ühe tagajärjena tõi kaasa selle, et nende riikitooja Laferme Tobacco OÜ üks omanikke Andres Kriis astus välja Isamaa ja Res Publica Liidust, mille mõjukas liige Liisa-Ly Pakosta erakonnakaaslase tegevust väga taunis.

Tähelepanuväärne oli asjaloo juures seegi, et kuigi importijad kinnitasid, et Kickupi “padjakeste sihtrühm on energiajookide ja kohvi tarbijad ning padjakesed on niisama ohutud nagu kohv ning et tegemist ei ole mingil moel tubakatootega, tegu on energiajoogiga tahkel kujul,” viitab juba ainuüksi ettevõtte nimi tubakale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles