Kaupo Meiel: Vahva liit

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson/Postimees

Eestimaa Rahvaliidu kongress otsustas pühapäeval jätkata iseseisvana, see tähendab, et uuendus- ja vanameelsete vahelises vaidluses võitsid viimasena nimetatud. Eks nüüd tule sotsidega liitumise pooldajatel haavu lakkuda, seda enam, et vähemalt ühel korral võeti läinud nädalal erimeelsuste selgitamiseks appi rusikadki.

Rahvaliidu praegustel juhtidel pikka pidu ei tule. Peale selle, et neile selle erakonna eesotsas kohta ei leidu, ei pruugi nad mahtuda lihtliikmete hulka.

Suure tõenäosusega toimub väike pereheitmine ning Karel Rüütli, Anto Liivat ja veel mõni võtavad jalad selga ja liituvadki sotsidega, kuid võivad valida mõne teisegi partei.

Selle üle, mis Rahvaliidust edasi saab, on erakonnasiseselt vaja tublisti pead murda. Rüütli ei hoia end tagasi ja vahendab spekulatsioone, et Rahvaliidu iseseisvuslased plaanivad hoopis Keskerakonnaga liituda.

Segadust selle vahva liiduga on ühesõnaga palju. Kuivõrd oluline see kõik on, on omaette küsimus. Tõehetk saabub järgmisel aastal, mil asume riigikogu järgmist koosseisu valima. Selleks korraks on üks jama läbi ja eks jääme järgmist ootama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles