Raemetsa kortermaja kaotas väsinud ilme

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“See on sõdurite ehitatud maja, renoveerimise eel selgus, et kõik 32 rõdu on erinevad,” näitab korteriühistu Reiu 55 juhatuse esimees Malle Fosti arvutist pilte.
“See on sõdurite ehitatud maja, renoveerimise eel selgus, et kõik 32 rõdu on erinevad,” näitab korteriühistu Reiu 55 juhatuse esimees Malle Fosti arvutist pilte. Foto: Urmas Luik

Nõukogude sõdurid oskasid isegi viiekorruselisi maju ehitada vundamendist katuseni nii, et joonistes ei ajanud keegi näpuga jälge. Nii kerkis arvatavasti 1968. aastaks Reiu külla sõjaväeosa ohvitseride ja nende perede eluhoone. Ehitusaeg on arvatav, sest kui korteriühistu Reiu 55 hakkas maja renoveerima, ei andnud ükski arhiiv neile välja esialgset projekti.

“Siin on 32 rõdu, peaaegu kõik olid eri suuruses,” muigab korteriühistu juhatuse esimees Malle Fosti ja klõpsab arvutiekraanile pildid “enne” ja “nüüd”.

Ühe katuse all elab ligikaudu sada viiest rahvusest inimest, kellel on oma arusaamad elust ja kinnistunud põhimõtted, kuidas miskit asja ajama peab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles