Naised pakendavad säravat kaupa

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Hea on kodu lähedal tööl käia,” ütlevad osaühingus Olavi Kaubandus töötavad naised.
“Hea on kodu lähedal tööl käia,” ütlevad osaühingus Olavi Kaubandus töötavad naised. Foto: Urmas Luik

Endisest laost ümberehitatud ja -sisustatud madalas hoones ümbritsevad laia töölauda naised, kelle usinate näppude all leiab pakendi särav kaup. Juukseklambrid ja -näpitsad, patsikummid ja ehted.

Nende tellijaid ja edasimüüjaid on OÜ Olavi Kaubanduse kodulehe järgi üle riigi, pealinnast Võrumaani ja lähemad poed maakonnas ümberringi. Aksessuaaride kõrval pakendatakse ja sildistatakse siin laste, meeste ja naiste puuvillast pesu. Kaubamärki CoolClips müüb Reiu küla väikeettevõte 1999. aastast ja on haaret laiendanud üle lõunapiiri Lättigi.

Väikeettevõtte juhataja ja omanik Olavi Pulst on õppinud taimekasvatust, ametit, mida nii-öelda uus aeg enam ei vajanud. Kodukohta jäämiseks oli vaja pingutada mõtteid, mida edasi, ja nii hakkaski ta paarkümmend aastat tagasi tegelema hulgikaubandusega. Osaühingus saavad tööd Olavi ja tema kaasa ning ühe käe sõrmede jagu kohalikke naisi, kelle sõnul on neile aja- ja eurosäästlik, kui töökoht jääb kodu lähedale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles