Tarriks kinnitas kanna suhkrupeedipõllule

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kasutame kohalikku tooret, ostame seda põhiliselt erametsaomanikelt ja väikese osa RMK-lt,” ütleb AS Tarriksi juhataja Riho Närep.
“Kasutame kohalikku tooret, ostame seda põhiliselt erametsaomanikelt ja väikese osa RMK-lt,” ütleb AS Tarriksi juhataja Riho Närep. Foto: Urmas Luik

Maanteest viisakasse kaugusesse ja linnast võttes kurakätt jääb korraliku piirdeaia ja veel korralikuma õuepealsega AS Tarriks, saematerjali tootja, mida rahvasuu selle asukoha järgi Reiu saeveskiks kutsub.

Veerandsajale inimesele tööd ja leiba andva AS Tarriksi kaubamärk ütleb möödujale rõõmsalt tere. Rõõmsalt ulatab terekäe ka ettevõtte juhataja Riho Närep, mees, kes alustas killustikuplatsist kunagisel suhkrupeedipõllul ja on üles ehitanud firma, mille toodangust lõviosa ehk 95 protsenti moodustab eksport. Toorme varub ettevõte koduriigist, riigi- ja erametsamajanditelt, enamasti kodumaakonnast.

Ehituslik saematerjal jõuab Pärnu piiri tagant Egiptusesse, Indiasse, Süüriasse, mööblitööstused Inglismaal vajavad kaske. Tarriksi rekvisiitidega kilepakendites toodanguvirnu kinnitusega “Estonian timber” ootab pikk merereis konteinerites maailma tähtsaimasse sadamalinna Antwerpenisse ja sealt edasi Vahemere rannikule, tellijani Aleksandrias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles