Kutsehariduskeskus meelitab koduseinte vahele jäänud noore tagasi koolipinki

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PKHK ametiõppe projektis osalevad Liis Tisler ja Kersti Sagim kavatsevad samas koolis õppida juuksuris. Pildile jäid neiud kutseõpetaja Eesi Rosenbergi stilistikatunnis.
PKHK ametiõppe projektis osalevad Liis Tisler ja Kersti Sagim kavatsevad samas koolis õppida juuksuris. Pildile jäid neiud kutseõpetaja Eesi Rosenbergi stilistikatunnis. Foto: Ants Liigus

Noored, kes ei õpi ega tööta, katsetavad Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) poole aasta jooksul, milline amet neile sobib.

“Kui muidu ei pruugi noor inimene kohe ja kindlalt teada, milline tema unistuste amet õigupoolest on, siis osaoskuse õpe annab võimaluse eri elualadel tööd proovida,” tutvustas projektijuht Mare Raid Euroopa sotsiaalfondi rahastatavat ametiõppe projekti “Osaoskus on ameti alus”.

Tegemist on projektiga, mis aitab töö- ja kooliellu naasta neil 16–24aastastel Pärnu-, Viljandi- ja Läänemaa noortel, kes ei õpi ega tööta, või kuni seitsmeaastase lapse vanematel, kes on olnud viimased 18 kuud kodused. Haridustase pole oluline, sest osaoskuse õppesse oodatakse eeskätt neid, kel põhi-, kesk- või kutsehariduse omandamine pooleli jäänud ja kindlat tulevikusuunda pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles