Vanalinna kool kutsus Laine Mägi külla

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Laine Mägi jagas Vanalinna kooli õpilastega oma mõtteid ja kogemusi.
Näitlejanna Laine Mägi jagas Vanalinna kooli õpilastega oma mõtteid ja kogemusi. Foto: Marje Vaan

Pärnu Vanalinna põhikoolis käis külas üle Eesti ja Euroopaski tuntud näitlejanna Laine Mägi.

Laine Mägi rääkis oma elust, noorusest ja näitlejakarjääri valikust. Kui jutuks tuli „Eestlanna Pariisis“, kirjeldas ta, kuidas selles osa sai.

Selleks, et filmimiseni jõuda, pidi Laine Mägi Pariisis elama ja õppima poolteist aastat prantsuse keelt. Tal oli mitu korda mõttes film pooleli jätta ja tagasi kodumaale minna, aga eneselegi üllatuseks lõpetas ta keelekursused ja algasid filmivõtted. Muidugi sai film väga palju positiivset tagasisidet ja nii mõnigi meie seast on seda filmi vaadanud. Mägi võrdles prantslaste ja eestlaste suhtumist näitlejatesse – prantslased kohtlesid neid kui maailmakuulsaid staare.

Näitlejanna jutt andis nii mõnelegi mõtlemist, kas temagi tahab õppida näitlejaks. Saime teada, kuidas näitlejakarjääris mõni asi käib. Kõlama jäid õpetussõnad, et kõik noored, kes tahavad tulevikus näitlejaks saada, peavad hoolega raamatuid lugema ja kultuurieluga kursis olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles