Tanel Melts: Infonetiga on võimalik tulevikus meistriks tulla

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tenel Meltsa näeb algaval vutihooajal FC Infoneti särgis.
Tenel Meltsa näeb algaval vutihooajal FC Infoneti särgis. Foto: FC Infonet

Praegu on jalgpallirindel käimas kibe klubivahetuste aeg, uueks hooajaks tuleb parim võimalik meeskond kokku saada. Osa palluritest hõljub veel üleminekuturul, teised on endale sobiva klubi kaaslaseks leidnud.

Üks neist on mullu Nõmme Kaljus pallinud Tanel Melts, kes uuel hooajal tõmbab selga FC Infoneti särgi.

Pärnust pärit Melts rääkis portaalile jalgpall.ee, et hooaja eel tunti tema vastu huvi ka välismaalt.

Kus, kuidas ja millal sa jalgpalliga sina peale said?

Jalgpalliga alustasin 8aastaselt Pärnu JK Vapper (hiljem sai klubi nimeks Pärnu JK Vaprus – toim) meeskonnas. Edasi liikusin Pärnu Jalgpalliklubisse, kus mängisin mitu aastat. Seal oli meil väga tugev meeskond ning treeneriks oli Jüri Ivanov, kes tänaseni tegeleb noortejalgpalliga.

Tema käe all võitsime palju turniire ja tulime mitu korda oma vanuseklassis Eesti meistriks. Mängisin aastaid koos selliste poistega, nagu Sergei Zenjov, Sergei Mošnikov, Stanislav Pedõk jne. Kuigi olen peaaegu alati poolkaitsjana tegutsenud, olen hirmsasti tahtnud ka väravavaht olla.

Kuidas sa Nõmme Kaljusse sattusid?

Pärast kooli lõpetamist läksin mereväkke ja pärast seda aastaks Austraaliasse. Tagasi tulles mängisingi Pärnu Linnameeskonnas ja arvasin, et nii jääbki, aga siis kutsuti Nõmme Kaljusse testimisele ja nii see läks.

Kui raske oli esiliiga tasemelt Eesti tippklubisse siirduda?

Kui nüüd aus olla, siis füüsiliselt oli kindlasti raske kohaneda, aga tase iseenesest oli täiesti talutav.

Ettevalmistusperioodiga sai füüsiline pool teistega enam-vähem võrdsesse seisu, nii et vähemalt minu arust harjumiseks väga kaua aega ei läinud. Aga selleks et saada koht põhikoosseisus, pidi end palju tõestama. Kui mõni mäng välja ei tulnud, olidki järgmine kord pingipoiss.

Tihti räägitakse, et välismaalastest on meie vutile kasu siis, kui nende pealt saavad kohalikud mängijad õppida. Kaljus on koos kirev seltskond. Kas, kui palju ja mida said leegionäride käest kõrva taha panna?

Pigem olid eeskujuks ikka kohalikud poisid, nagu Šišov, Bärengrub ja Neemelo, kes on ikkagi Eesti koondislased. Šišoviga tuli mul paremal äärel hästi välja, oli hea klapp.

Möödunud hooaja lõpus mängisid Kalju duubli ridades. Kas kordagi tekkis mõte tippjalgpallist loobuda või oli kogu aeg uut hooaega silmas pidades siht silme ees?

Mitte kordagi ei käinud peast sellist mõtet läbi, et nüüd aitab. Andsin endast duublis parima ja suutsimegi tulla esiliiga B meistriteks. Uue hooaja siht oli silme ees ja tahtsin end hoida võimalikult heas vormis.

Nüüd tagasi vaadates, kuidas sa oma ajaga Nõmme Kaljus rahule jäid? Kas täitsid oma ootused või on midagi, mida sa kahetsed?

Tulin Kaljuga Eesti meistriks, seega ootused said täidetud. Tahaksingi tänada Nõmme Kaljut ja Igor Prinsi, et seal mängida sain ja et ta minusse uskus. Aga seda, mis puutub eelmisse aastasse, ma lahkama ei hakka. Mis oli, see oli. Tahan, et see teema ometi lõpeks, leping Kaljuga sai läbi ja olen Infonetis ning tahan täielikult pühenduda uuele meeskonnale.

Kas uut klubi otsisid ainult Eestist või kiikasid ka välismaa poole?

Ikka Eestist, aga paar varianti oleks olnud võõrsile minna, kuid siis tuli konkreetne pakkumine Infonetist ja otsustasin nende kasuks.

Kust veel huvi tunti?

Soome, Tšehhi ja Poola madalamatest liigadest.

Miks siis just Infoneti valisid?

Mängisin nende eest aastalõputurniiril ja juba seal sain aru, et meeskonna sisekliima on väga meeldiv, treeningtingimusedki on neil head. Näen selles meeskonnas suurt potentsiaali ja usun, et selle meeskonnaga on tulevikus võimalik meistriks tulla. Loodame tiimiga saavutada võimalikult hea kokkumängu, mis lubaks hästi esineda Premium-liigas ja viia meid kõrgemale, kui eelmine aasta.

Millised on sinu arvates võistkonna suurimad plussid?

Noor, ambitsioonikas ning perspektiivikas meeskond ja suur tahtmine midagi korda saata. Samas on kõrval vanemad kogenud mängijad ning treener, kes oma kindla mängustiili ja oskustega annab kindlasti palju juurde.

Väidetavalt pole Pärnus just kõige paremad treeningtingimused, ometi pärineb sealt noori Premium-liiga mängijaid küll (näiteks sina, Alliku, Kirss, Tekko jne). Kuidas sa ise Pärnu vuti olukorda hindad? On midagi, mida peaks muutma või teisiti tegema?

Staadion vajab seal tõesti korrastamist, aga nagu ma kuulnud olen, siis see varsti peaks tõeks saama. Teiseks oleks vaja Pärnusse normaalse kattega kunstmuruväljakut. See, mis seal praegu on, ei kannata kriitikat. Lisaks oleks vaja sisehalli, sest talved on meil ikkagi väga külmad. Kui need kolm asja oleks olemas, siis oleks Pärnu jalgpall tunduvalt paremas seisus, kui praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles