Juhtkiri: Euroopat ei huvita Eesti asi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Euroopa parlamendi valimisteni 25. mail on aega veel maa ja ilm, aga ajakirjanduse järgi otsustades oleksid valimised nagu mõnel lähimal pühapäeval. Kuus kohta Marjamaal ehk Euroopa Parlamendis (EP) on erakonnad ajanud nii elevile, et imesta.

Parlamendierakonnad valmistuvad sisevalimistel kinnitama oma nimekirju, kus teadupoolest seekord ei loe koht, vaid isiklik häältesaak. Euroopasse kippujaid on palju, valijad on aga teadmatuses, kuidas teha valik nii, et neist Brüsselis kasu oleks.

Paraku on probleem selles, et kuue parlamendiliikmega esindatud Eesti-sugusel väikeriigil on oma häält võimalik kuuldavaks teha vaid siis, kui meie MEPid (Member of European Parliament – Euroopa Parlamendi liige) aktiivselt sõna võtavad ja kaasa räägivad, ühtlasi oskuslikult Eesti huve juurde segades. Kuigi EP koduleheküljelt on leida statistikat iga parlamendiliikme tegevuse kohta, ei jälgi Eesti ajakirjandus eriti parlamendiliikmete tegevust Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles