Kümme amatöörlikku viga liha praadimisel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Grillitud liha.
Grillitud liha. Foto: Ants Liigus

Väljaanne Business Insider tõi välja kümme viga, mida kodukokad liha küpsetamisel kipuvad tegema.

• Sama lõikelauda kasutatakse nii liha kui ka muude toiduainete, näiteks köögiviljade tükeldamisel. Toores liha jätab baktereid kõikjale, millega kokku puutub. Kui erinevate toiduainete jaoks ei kasutata erinevaid lõikelaudu, siis levivad bakterid kiiresti teistele toiduainetele.

• Külmunud toorest liha sulatatakse toatemperatuuril. Tegelikult tuleks sügavkülma pandud lihakäntsakas bakterite leviku tõkestamiseks asetada hoopis tavalisse külmikusse, kus ta sulab aja jooksul.

Märksõnad

Tagasi üles