Esitletakse Pärnumaa elektroonilist muusikat

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval ilmuva plaadi esikaas.
Laupäeval ilmuva plaadi esikaas. Foto: promo

Laupäeval ilmub internetis Pärnumaa elektroonilise muusika produtsentide tasuta allalaetav kogumik „Don’t Worry, We Got This”, mis sisaldab endas nii tuntud kui täiesti tundmatuid nimesid, kelle muusikastiilid ulatuvad house’ist trummi ja bassini.

Kogumikul kõlavat muusikat saab live’is kuulata aga juba reede õhtul klubis-kohvikus Fookus, kus toimub albumi väljalaskmispidu sariürituse “Locals” raames.

Kogumiku on kokku pannud igal reedel Päikeseraadios eetris olev “Küttekontori” saade.
“Pärnus võib öölokaalides pea igal nädalavahetusel kuulda elektroonilist muusikat mängivaid DJsid, kuid Pärnumaa elektrooniline looming on jäänud paljude kuulderaadiusest välja,” selgitas saatejuht Märt Niidassoo. “Kogumiku eesmärk ongi tutvustada peale plaadikeerutajate neid inimesi, kes seda muusikat loovad. Selle nimel oleme kokku kogunud tuntud ja tundmatute produtsentide loomingu. Tasuta antakse digitaalne kogumik välja, et seda muusikat võimalikult paljude inimesteni toimetada.”

Plaadil on esindatud juba tuntumad Pärnu artistid, nagu eelmisel aastal oma EP välja andnud Rivo Kingi, artistinimega Centron, räppmuusika valdkonnas tegutsev Pok ja Kilingi-Nõmmes punkbändides trumme mängiv ja deep-house’i muusikat produtseeriv Janno Kekkonen. Kogumikus on esindatud veel seni tundmatud nimed nagu Great Light, Ms Adventurer, Orlando Boom! jt.

Korraldajad lubasid, et kohapeal saab kogumiku USB-pulgale tõmmata või otse oma nutitelefoni laadida. Tasuta üritusel esinevad nii plaadil esindatud artistid kui ka “Localsi” resident-DJd Urmas Isand ja Chris Laul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles