Pikaleveninud stressile reageerib keha haigusega

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiguse alates pole vaja sundida haiget sööma, sest paast toetab immuunsüsteemi, seedimine nõuab lisaenergiat, mis võetakse immuunsüsteemi arvelt, tõdeb Riina Raudsik.
Haiguse alates pole vaja sundida haiget sööma, sest paast toetab immuunsüsteemi, seedimine nõuab lisaenergiat, mis võetakse immuunsüsteemi arvelt, tõdeb Riina Raudsik. Foto: Erakogu

Põletik ei tähenda ainult nohu ja köha, tõdeb doktor Riina Raudsik – see võib tähendada ka veresoonte sisekesta kahjustust, lihaste valusid, lihas-liigesehaiguste kiiret arengut, diabeedi teket, degeneratiivseid närvihaigusi, mida hakatakse ravima sünteetiliste hormoonidega, kuna organismi omakaitse pole enam võimeline seda tegema.

Kohaliku Enesetäiendajate seltsi kutsel peab Pärnu keskraamatukogus märtsi alguses loengu doktor Riina Raudsik, teemaks põletikud organismis ja nende tekkimine.

Riina Raudsik lõpetas Tartu riikliku ülikooli arstiteaduskonna 1977. aastal ravi erialal kirurgina. Seejärel kvalifitseerus ta internatuuris anestesioloogiks ja 1979 siirdus tööle Tallinna kiirabihaiglasse, kus töötas algul kardiorea-nimatoloogi ja hiljem kardioloogina. 1989. aastast saati töötab ta Jüris perearstina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles