Riikliku järelevalve aluseks on sotsiaalministeeriumi 2008. aasta määrus „Tervisekaitsenõuded toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis“. Kontrolli käigus antakse hinnang menüüle, lähtudes selle vaheldusrikkusest ja tervislikkusest (piisavalt värsket puu- ja köögivilja, kala ning minimaalselt viinereid-sardelle ja pooltooteid) ning energeetilisest väärtusest. Hindamisel võetakse aluseks kahe nädala menüü. Oluline on seegi, et söögiaegade vahe ei tohiks ületada nelja tundi.
Tellijale
Lapsed on hakanud kala sööma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolieelses lasteasutuses pakutav toit peab iga päev katma 85–90 protsenti vastava vanuserühma ööpäevasest energiavajadusest. Toit peab olema tasakaalustatud. Eesti toitumissoovitustes on tasakaalustatud toiduvaliku puhul soovitatav, et valgud annaksid päevasest toiduenergiast 10–15, rasvad eelkooliealistel 30–35 ja süsivesikud 55–60 protsenti. Määrus sätestab nõuded menüü koostamisele, kus arvestatakse toiduvalmistamise viisi ja toiduainete pakkumise sagedust.