Lumekoristajad teevad osati kilplase tööd

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Pärnu linnas laupäeval pärast öist lumesadu.
Lumekoristus Pärnu linnas laupäeval pärast öist lumesadu. Foto: Ants Liigus

Kuigi lumesadu ennustati üsna täpselt mitu päeva ette, tuli see ikkagi omamoodi ootamatult.

Kel laupäeval oli asja Riia maanteele, sai ebameeldiva üllatuse osaliseks. Kuigi bussipeatused olid ilmselt juba varahommikul lumest puhtaks lükatud, olid sahad need taas soolatud lumeputru täis paisanud. Linnabussidele minejad pidid lumemassis ettevaatlikult ukerdama, sest võimatu oli näha, kus lõpeb kõnnitee äär ja algab sõidutee. Ega parem olnud ühistranspordist väljumisel astuda lumelobisse.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius selgitas, et talvetõrjet tegevad firmad peavad bussipeatused puhastama hommikul kella seitsmeks. Kui siis sõiduteed hiljem sahatakse, ongi tulemus käes, et lumi paisatakse taas juba puhastatud alale. ”Igal aastal, kui lumi maha tuleb, oleme rääkinud korrektse koristustöö vajalikkusest, aga jutust pole kasu olnud,“ tunnistas abilinnapea. Küll kinnitas ta, et mitmekordse kilplasliku lumekoristuse eest linn tegijale rohkem ei maksa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles