Loode-Pärnu tööstusala toetab miljon eurot

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loode-Pärnu tööstusala saab Euroopa regionaalarengu fondilt miljon eurot toetust, teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), mis otsustas rahastada infrastruktuuri väljaarendamist regionaalministri valitsemisalast piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest.

Loode-Pärnu tööstuskülana võetakse kasutusele umbes 30 hektarit planeeringualusest 250 hektari suurusest endise Pärnu sõjaväelennuvälja teenindusterritooriumist. Esimeses etapis ehitatakse seal toetuse abil tänavavõrgustik koos valgustuse ja tehnorajatistega. Projekti kogumaksumus on 1,79 miljonit eurot, millest üle poole ehk 56 protsenti panustab omaosalusena Pärnu linnavalitsus.

“Loomulikult on EASi otsus väga tervitatav,” kinnitas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius. “Oleme ligi aasta otsinud Loode-Pärnu tööstuskülla ettevõtteid ja ettevõtted on valmis sinna piirkonda tulema tingimusel, et omavalitsus-riik ehitaks välja vajalikud juurdepääsud-tänavad ja ettevõtluspiirkonnas oleksid rajatud vajalikud kommunikatsioonid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles