Musikaalsed noored võistlesid olümpiaadil

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noodivõti.
Noodivõti. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Muusikaõpetuse olümpiaadi Pärnu piirkonnavoorus võistlesid mitmekülgselt loomingulised õpilased, enim võistlejaid oli Ülejõe gümnaasiumist.

Kuuendikest tunnistas žürii võitjaks Sirle Allikivi Kuninga tänava põhikoolist, ta õpib muusikat Reet Jürima ja Toomas Volli käe all. Sirle oli parim nii laulu esitamises kui omaloomingus.

Teisele kohale jäi napilt Marie Põdra, Aire Luhaoja õpilane Sütevaka humanitaargümnaasiumist. Marie teenis kirjaliku töö eest suurima punktisumma ja parim essee/muusikaarvustus pärineb samuti tema sulest.

Kolmandaks tuli suurepärase noodist laulmise oskusega Andra-Helena Toomet Ülejõe gümnaasiumist, tema muusikaõpetaja on Maimu Muttik.

Seitsmendate klasside esikoha pälvis Helena Olesk Sütevakast (õpetaja Aire Luhaoja), kes tegi nii parima kirjaliku töö kui ka essee. Teisele kohale võistles end Gerita Sein ühisgümnaasiumist (Kadri Keskküla), tema tugevust näitasid laulu esitamine ja noodist laulmise oskus. Omaloominguski jagas ta parima tiitlit.

Kolmas koht kuulus samuti Aire Luhaoja õpilasele humanitaargümnaasiumist, selle sai Markus Monak, kes oli omaloomingus tasavägine Geritaga.

Koos gümnasistidega võistles kaks põhikooliõpilast. Kõige paremini tehtud kirjalik töö ja essee tõid esikoha Sütevaka 11. klassi õpilasele Rael Rendile (Aire Luhaoja). Teise koha saanud Tauno Tamm õpib ühisgümnaasiumis 8. klassis (Evelin Mei ja Toomas Voll). Tauno oli parim nii noodist laulmises, laulu esitamises kui omaloomingus. Kolmandaks tuli Julius Koppel Sütevaka 11. klassist (Aire Luhaoja).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles