Rukkileib ja linaseemned annavad jõudu juurde

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitumisekspert Selma Teesalu soovitab alati laual hoida rukkileivakuubikuid ning neid siis väsimuse ja peavalu korral näksida. Aga pidage meeles, et leiba tuleb nii kaua mäluda, kuni see muutub magusaks.
Toitumisekspert Selma Teesalu soovitab alati laual hoida rukkileivakuubikuid ning neid siis väsimuse ja peavalu korral näksida. Aga pidage meeles, et leiba tuleb nii kaua mäluda, kuni see muutub magusaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Emeriitprofessor Selma Teesalu peab veel pärast 80. sünnipäeva loenguid, mille käigus jagab nõu tervisest ja toitumisest huvitatud inimestele.

Teesalu erilised lemmikud on rukkileib ja linaseemned. Ta soovitab musta leiba nii lastele kui suurtele väsimuse peletamiseks. Leivakuubikud võiksid alati laual kättesaadavad olla ja pisut kuivanud leib on paremgi kui päris värske.

“Leib sisaldab palju B-grupi vitamiine ja on suurepärane ajutoit. Pidage aga meeles, et leiba tuleb suus nii kaua mäluda, kuni see muutub magusaks. Nimelt ei ole inimese seedekulglas ensüüme, mis leiba lagundaksid. Need on ainult meie süljes,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles