Saarlased: riigigümnaasiumi annab teha tasa ja targugi

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1979. aastal valminud Koidula gümnaasiumi hoones läheb enne kooli riigigümnaasiumiks saamist miljoneid eurosid maksvaks ümberehitamiseks.
1979. aastal valminud Koidula gümnaasiumi hoones läheb enne kooli riigigümnaasiumiks saamist miljoneid eurosid maksvaks ümberehitamiseks. Foto: Ants Liigus

Kui Pärnus küpses otsus rajada linna riigigümnaasium vähem kui kuuga, siis Saaremaal ses suhtes viimase sõna ütlemisega ei tõtata, vaid antakse ideele aega küpseda.

Ometi on arupidamisel ajaline piir, sest põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse järgi on riik kohustatud 2020. aasta 1. jaanuariks pidama igas maakonnas vähemalt üht gümnaasiumi.

Meenutamiseks. „Pärnu riigigümnaasiumide loomist ei kavanda,” deklareeris Pärnu Postimees volikokku esimesele lugemisele suunatud linna haridusvaldkonna arengukavale tuginedes 2012. aasta 14. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles