Lihtne spikker küttekollete paigaldamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Metallmoodulkorstnal on kaasas numbrite-tähtede kood, näiteks T400 – N1 – D – 3 – G50. Lahtiseletatult tähendab see järgmist: T400 on väljuvate gaaside temperatuur, mida korsten on mõeldud taluma; N1 tähendab, et tegemist on alarõhul töötava korstnaga; D märgib, et korstnat võib kasutada sisetingimustes viiduna läbi vahelagede, mitte väljaspool seina iseseisva tarindina; G50 tähistab tahmapõlengu kindlust ja konstruktsioonide kaugust korstna välispinnast.

Metallist küttekolle tuleb paigaldada nii, et kaugus põlevmaterjalidest oleks külgsuunas vähemalt 50 sentimeetrit ja ülespoole oleks vaba ruumi vähemalt 60 sentimeetrit. Saunakeriste puhul kehtivad veelgi suuremad vahemaad: külgedele vähemalt 100 sentimeetrit ja ülespoole 120 sentimeetrit, kusjuures tuleb rõhutada, et saunakerise metallist suitsutoru kuumeneb väga kõrge temperatuurini ja seetõttu kehtib sama vahemaade nõue suitsutorulegi.

Kui küttekolde dokumentatsioonis on väiksemad vahemaad, võib lähtuda nendest. Korstnatootjad annavad kaasa paigaldusjuhendid ohutusvahemaadega, milleni on toote katsetamise käigus jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles