Viimane aeg okaspuude varjutamiseks

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjutusmaterjali valikule võib läheneda loominguliselt, kuid ülioluline on jälgida, et see õhku läbi laseks ja puu selle all ei kuumeneks üle.
Varjutusmaterjali valikule võib läheneda loominguliselt, kuid ülioluline on jälgida, et see õhku läbi laseks ja puu selle all ei kuumeneks üle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mäletate veel mullu kevadel ja varasuvel kõikjal silma hakanud kõrbenud okaspuid? Et selline pilt ei korduks, on viimane aeg oma puud varjutuskangaga katta.

Ehkki päikest pole veel palju olnud, on mõnel päeval see siiski väga eredalt paistmas ja päikesekiirguse suhtes tundlikumad taimed oleks arukas varjutuskangaga katta, tõdes Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Kaja Hiie.

Üha soojem päike ergutab taimede okstes mahlad liikuma ja vesi aurustub okaste või lehtede pinnalt, samal ajal on maa veel külmunud ja juured ei saa vett kätte ning nii okkad-lehed kuivavadki veepuuduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles