Fännide lemmikmängud

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noortekeskuses IN leiab üsna hea lauamängude valiku. Noortele meeldib enim kaardimäng “Tsitadell”.
Pärnu noortekeskuses IN leiab üsna hea lauamängude valiku. Noortele meeldib enim kaardimäng “Tsitadell”. Foto: Ants Liigus

Lauamängusõber Andi Lõhmus ostis oma esimesed strateegiamängud “Carcassonne” ja “Saboteuri” 2008. aastal. Praegu mängib ta sõpruskonnaga korra nädalas õhtuti tavaliselt neli-viis tundi. Selle ajaga jõuavad sõbrad mängida kaks keskmise pikkusega mängu ja sekka niisama lobiseda.

Lõhmus soovitab “päris” lauamängude maailmaga tutvuse tegemist alustada mängudest “Carcassonne”, “Ticket to Ride” ja “Dixit”. Need kolm on edukalt mängitavad ka lastega alates kaheksandast eluaastast. Viimane uudismäng, mis Lõhmust positiivselt üllatas, oli koostöömäng “Carnival Zombie”, kus mängijad püüavad ühiselt põgeneda zombide vallutatud Veneziast.

Jaanus Mehikase huvi lauamängude vastu algas 1990. aastate keskel, kui ta Nõmme muusikakooliga Saksamaal käis. Perekond, kelle juures noormees ööbis, õpetas talle lauamängu “Labyrinth”, mis erines kõigist Eestis varem nähtud mängudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles