Kalateadlased kolisid tagasi Vana-Sauga välibaasi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete osakonna asekantsler Olavi Petron kinnitas sümboolse mastiraha töökoja põrandal laevakerele tõstmist ootavasse kajutisse.
Põllumajandusministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete osakonna asekantsler Olavi Petron kinnitas sümboolse mastiraha töökoja põrandal laevakerele tõstmist ootavasse kajutisse. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi Pärnu osakonnal oli eile kaks pidulikku sündmust: tagasikolimine uude kuube rüütatud jõeäärsesse välibaasi Vana-Saugas ja Uulus valmiva uue uurimislaeva õnnistamine nn mastirahaga.

Kala- ja mereuurijate välibaas Sauga jõe ääres oli teadureid teeninud üle poole sajandi ja selle ajaga üsna amortiseerunud. Tartu ülikool lasi selle mullu põhjalikult remontida ja lubas nüüd inimesed oma vanasse harjunud töökohta tagasi.

“Rohkem kui pool sajandit on Pärnu ja Liivi lahel töötavad mere- ja kalateadlased kasutanud kaldapealse tugipunktina Sauga välibaasi,” rääkis mereinstituudi Pärnu osakonna juhataja Erki Aavik. “2013. aastal sai teadusbaasile osaks ehituslik taassünd, mille tulemusena saab uue hoo baasi sisulinegi kasutamine.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles