Rääma kooli õpilased ehitasid jääfestivalil vaatlustorne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel osales Rääma põhikooli õpilasesindus jääfestivali lumeakadeemias, kus ehitati päevaga valmis kaks lumest vaatlustorni.
Reedel osales Rääma põhikooli õpilasesindus jääfestivali lumeakadeemias, kus ehitati päevaga valmis kaks lumest vaatlustorni. Foto: Erakogu

Reedel osales Rääma põhikooli õpilasesindus Pärnu jääfestivali lumeakadeemias, kus ehitati päevaga valmis kaks lumest vaatlustorni.

Kohale jõudes saime kätte töövahendid: kindad, ämbrid, kellud ja labidad. Esmalt tuli kelkudega ehitusplatsile transportida suured jääplokid, mille jääfestivali meeskond valmis oli saaginud. Plokid kohale veetud, hakkasime jääfestivali projektijuhi juhendamisel projekteerima vaatlustorne ja siis hakkas ehitus pihta.

„Noored olid väga tublid ja asjalikud,“ kiitis õpilastega koos vaatlustorne ehitanud Rääma põhikooli noorsootööjuht Madde Rebane. „Päev oli pikk ja töö füüsiliselt raske, aga ma ei kuulnud kordagi kedagi kurtmas. Kõik tehti ära julge pealehakkamise ja rõõmsa suhtumisega.“

Ehituse käigus õppisime olulisi põhitõdesid: kuidas laduda vundamenti ja teha jääst ehitussegu. Segu jaoks tuli ämbrisse kokku segada vesi ja lumi, et tekiks korralik mört, mis seoks jääplokke.

Päeva lõpul kostitas jääfestivali meeskond meid sooja tee ja maitsva kanasupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles