Tulest laastatud Steffani avab taas uksed

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran on taastatud võimalikult sarnaselt varasemaga.
Restoran on taastatud võimalikult sarnaselt varasemaga. Foto: Urmas Luik

Oktoobrilõpu tormiööl põlenud populaarne pitsarestoran Steffani, millest on aastate jooksul suvepealinna omamoodi sümbol saanud, avab täna taas uksed.

Restorani juhataja Ave Kallaste jutu järgi on pitsasõpradel esiti võimalik külastada söögikoha esimest korrust, sest teine korrus tahab veel pisut kõpitsemist.

Restoran on taastatud võimalikult sarnaselt sellega, milline ta enne põlengut välja nägi, ja Kallaste sõnade kohaselt ei tehtud menüüs muudatusi.

Söögikoha töötajadki on needsamad, kes seal enne põlengut kliente rõõmustasid. Eriti tuleb restoranipidajaid tunnustada selle eest, et nad on oma töötajaid nii kõrgelt hinnanud, et neile tööpausist hoolimata palka on maksnud.

Eile oli kogu restoranirahvas kõvasti ametis viimaste ettevalmistustega: pesti põrandaid, pühiti tolmu, sätiti paika tehnikat. Õhus oli tunda taasavamise ootusärevust.

Põlenguga seonduvad kahjud olid väga suured ja restoran tuli sisuliselt nullist uuesti üles ehitada. See oli põhjus, miks ei realiseerunud plaan hakata kohe köögist pitsasid kaasa müüma.

Steffani põlengu põhjuste uurimisega tegelev prokuratuur lähtub jätkuvalt sellest, et restoran süüdati tahtlikult. „Menetlus käib, seni kedagi kahlustatavana kinni peetud pole,“ sõnas eile Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles