Kivide horoskoop

, kivi- ja soolaterapeut, kinesioloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kõige tähtsamad kivid Kaksikute (21.05-21.06) tähtkujus astroloogia ja vana maameditsiini järgi.

Astroloogia - tiigrisilm

Tiigrisilm on läbipaistmatu kuldkollaste kuni pruuni värvi sillerdavate laikudega kivi, millel on samasugune valgusefekt nagu kullisilmal.

Tervendav toime: tiigrisilm võimaldab olukordades selgust saada ega lase kõhklustel, stressil ja meeleolukõikumistel end eksitada. Nagu tiiger, kes pimedas näeb, aitab tiigrisilm prioriteete reastada, et leida parim lahendus. Tiigrisilm aitab tujutuse ja otsustusraskuste puhul, blokib energiavooge kehas, vähendades selle kaudu valusid. Aitab hormoonide ja närvisüsteemi ületalituse korral, võib leevendada astmat. Tiigrisilmale on omistatud kaitsevõime.

Kasutamine: kuna tiigrisilm blokeerib kehas liikuvat energiat, ei tohiks teda katkestamata üle nädala kanda. Kõige parem oleks teda kanda soovitud mõju ilmnemiseni. Kiviringis mediteerimise otstarbel võib teda pikemat aega kasutada.

Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all, asetada päikesevalguse kätte taas laadima. Puhastamiseks võib kasutada mäekristall- ja ametüstdruusi või selleks sobivaid ahhaatplaategi. Pikaajalisel kasutamisel puhastada nädala-paari tagant.

Vana maameditsiin - ahhaat

Vöödiline, kirju kivi, mille värvus varieerub tugevasti. Levinumad toonid on hall, kollane, oranþ, pruun, sinine, sinakasvalge, kreemikasvalge, heleroosa. Ahhaati on kasutatud tuhandeid aastaid ehete, amulettide ja muude asjade valmistamiseks, samuti ravi eesmärgil. Ahhaadile omistatakse kaitsevõimet.

Tervendav toime: stabiliseerib vaimu, aitab endasse vaadata ja minevikuga toime tulla, suurendab keskendumisvõimet.

Kehaliselt suudab mõjutada kõiki organeid, olenevalt konkreetsest ahhaaditüübist.

Silmaahhaat: leevendab eelkõige silmahaigusi, nagu kae, glaukoom, silmapõletik, aitab probleemidele otsa vaadata, kaitseb.

Dendriitahhaat: puhastab, vabastab hingelistest koormusest, aitab toime tulla ebameeldivate asjadega. Füüsilisel tasandil puhastab sellest kivist valmistatud jook nahka mürkainetest. Samuti aitab kõhugaaside, limaskesta- ja kopsuprobleemide korral.

Tuliahhaat: suurendab initsiatiivi, rõõmu- ja rahulolutunnet, tahtejõudu, aitab positiivselt mõelda. Ravib kõhu piirkonda ja põletikke.

Roosa ahhaat: edendab sihikindlust, kaitseb. Ravib põletikke, ergutab ainevahetust ja vereringet.

Peale eelnimetatute eksisteerib palju muid ahhaadiliike. Nende toimed vaimsel ja füüsilisel tasandil on samasugused, kuid sõltuvad konkreetse kivi värvidest.

Vaimne toime: kaitse, probleemide lahendamine, enesekontroll, lõõgastamine ja rahustamine, kindluse andmine. Need kivid muudavad mõtlemise paindlikumaks ning soodustavad üldist vaimset arengut, aitavad leida rahu.

Füüsiline toime: ahhaadid ravivad põletikke, kõhu- ja nahaprobleeme, immuunsüsteemi, lümfisüsteemi, aju, silmahaigusi, närvisüsteemi. Leevendavad menstruatsioonivalusid, seennakkusi, eri infektsioone, putukahammustusi ja hemorroide, soodustavad ainevahetust, haavade paranemist.

Kasutamine: ahaadist võib valmistada ravijooki, teda tuleks hoida kontaktis nahaga, kanda amuletina. Ahhaatdruuse ja -seibe saab samuti kasutada kivide ja ruumi või selle osa puhastamiseks

Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all ja asetada vähemalt minutiks kuuvalguse kätte laadima. Võib asetada mäekristalldruusile, mõni ahhaat sobib ametüstdruusiga. Samuti võiks selle kivi asetada puhastamiseks sobivale ahhaatplaadile (sinine ahhaat). Pikaajalisel kasutamisel puhastada nädala-kahe tagant, suuremaid ahhaatdruuse pole vaja puhastada, vaid hoida pidevalt valguse käes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles