Tervishoiu kõrgkool asub Hansagümnaasiumi õpilasi koolitama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansagümnaasium
Hansagümnaasium Foto: Urmas Luik

Tallinna tervishoiu kõrgkool sõlmis täna Pärnu Hansagümnaasiumiga koostöölepingu, mille raames hakkab toimuma kutsealane eelkoolitus gümnaasiumis tervishoiu õppesuunal.

Kolme õppeaasta jooksul õpetavad kõrgkooli õppejõud õpilastele valikkursuste kaudu esmaabi ja hooldust, inimese elukulgu ja pereplaneerimist, koduapteeki, optomeetriat ja palju muud tervishoiuga seonduvat. Kutsealane eelkoolitus valikkursuste kaudu on kutsesuunitluse eesmärgil toimuv väikesemahuline kutse- või erialade tutvustus gümnaasiumis. Üks valikkursus vastab 35 õppetunnile.

Pärnu Hansagümnaasiumi direktori Silja Kikerpilli sõnade kohaselt on õpilaste huvi ja ootus tervishoiualase õppe vastu väga suur, paljud õpilased on gümnaasiumi valiku tegemisel lähtunud just võimalusest õppida tervishoiu suunal.

Koostöölepingu allkirjastasid Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits ja Pärnu Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpill.

Jaanuaris sõlmis Tallinna tervishoiu kõrgkool analoogse lepingu Ahtme gümnaasiumiga ja uuest õppeaastast plaanitakse koostöö alustamist Tallinna gümnaasiumidega.

Tallinna tervishoiu kõrgkoolis saab õppida õenduse, tervisedenduse, farmaatsia, optomeetria, hambatehnika, tegevusteraapia ja ämmaemanduse eriala ning kutseõppes erakorralise meditsiini tehniku, hooldustöötaja ja lapsehoidja õppekavadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles