Vana-Pärnu hais viiakse linnast maale haisuvabana

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pärnu Vee juhataja Leho Võrk ütles teadvat, et reoveesetete käitlemise ületoomine Vana-Pärnust Paikresse pole võimalik, ilma et juurutatakse haisuvaba settekäitlemistehnoloogia, aga keegi veel ei tea, kes seda teeb ja kus.
AS Pärnu Vee juhataja Leho Võrk ütles teadvat, et reoveesetete käitlemise ületoomine Vana-Pärnust Paikresse pole võimalik, ilma et juurutatakse haisuvaba settekäitlemistehnoloogia, aga keegi veel ei tea, kes seda teeb ja kus. Foto: Urmas Luik

Reoveesetete käitlemine Vana-Pärnus on avalikkuse ees jutuks olnud aastaid, et haiseb. AS Pärnu Vesi taotles raha settekäitluse üleviimiseks kinnisesse süsteemi, ei saanud. Nüüd tegi veefirma ettepaneku OÜ Paikrele, et setted Paikusele vedada.

Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ütles, et AS Pärnu Vesi tutvustas tõepoolest OÜ Paikres oma ettepanekut 22. jaanuaril.

“Ettepanekut analüüsitakse, misjärel on võimalik täpsemalt hinnata, kas, kuidas ja millise tehnoloogia abil on setteid kõige otstarbekam Paikres käidelda,” sõnas Erkmann, olles Paikuse vallavanemana ühtlasi OÜ Paikre ühe omaniku esindaja, kuivõrd Paikre kuulub võrdsete osadena Paikuse vallale ja Pärnu linnale. AS Pärnu Vesi on Pärnu linna ettevõte, veepuhastusjaam Vana-Pärnus on üks selle osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles