Kellukese lasteaed pidas miniolümpiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päeval, kui Sotšis avati taliolümpiamängud, korraldas Pärnu Kellukese lasteaed oma õuealal mini-taliolümpiamängud.

Alates esmaspäevast tutvustasime lastele, mida olümpia endast kujutab, milleks seda inimestele vaja on, näitasime embleeme, sümboleid ja kordasime deviisi: „Kiiremini, kõrgemale, kaugemale!“. Lapsed said teada, et olümpial kehtib „ausa mängu“ põhimõte, seal tegutsevad õiglased kohtunikud ja sportlased annavad olümpiavande.

Tutvustasime lastele kõiki taliolümpia alasid. Kõige huvitavamad avastused olid bobisõit, jääkeegel ja laskesuusatamine. Õpetaja Irina Maslovskaja näitas lastele huvitavaid slaidiesitlusi spordialadest ja olümpiast. Lapsed õppisid ära olümpiarõngaste tähenduse , väga hästi jäid meelde maailmajagude nimetused.  

Aga mis kõige tähtsam – meil õnnestus lastesse süstida soovi teha sporti, olla tugevad ja terved ja kes teab, võib-olla kunagi saada ka päris olümpiamängudel kuldmedal. See on ju kõige tähtsam võistlus maailmas!

Tahtsime seda nädalat tähistada oma rühma olümpiamängudega, mille pidasime maha lasteaia õuealal ja kutsusime osalema ka lastevanemad. Liikumisõpetaja Ljudmilla Salev oli nõus meid aitama.

Meil toimus kõik täpselt nii nagu päris olümpial: olid lipp, tõrvik ja maskott – jänes. Emad ja isad võistlesid oma lastega ühes võistkonnas. Lapsed ja vanemad võitlesid hasardiga, kõik tahtsid võita. Oma võistkonnale elati loomulikult valjuhäälselt kaasa. Kuldmedali said kõik lapsed, lapsevanemad said autasustatud aga tänukirjaga.

Pärast võistlusi kutsuti kõiki teed jooma ja küpsist sööma. Osavõtjad olid rahul ja õnnelikud, olümpiamängud oleks võinud veelgi kauem kesta.  

Järgmiseks tasub aga mõelda juba meie oma suveolümpiamängudele. Sport – see ongi ju elu ja tervis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles