"Autobahn" teeb Saksamaaga tuttavaks

, saksa keele aineühenduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Autobahni" mäng tekitab 5.-6. klassi õpilastes huvi saksa keele ja kultuuri vastu.
"Autobahni" mäng tekitab 5.-6. klassi õpilastes huvi saksa keele ja kultuuri vastu. Foto: Erakogu

Neljapäeval kihutasid Pärnu keskraamatukogus ringi Pärnu linna ja maakonna koolide 5.–6. klasside õpilased, kes mängisid teist aastat väga populaarseks saanud "Autobahni" mängu.

Osalejaid oli üle 120, soovijaid enamgi, kuid rohkem huvilisi korraga mängima panna ei saaks. Mängu tõid meieni Saksa suursaatkond ja Goethe instituut.

Mängu eesmärk oli tutvustada õpilastele saksa kultuuri ja keelt. Mängijad pidid läbima kokku 16 Saksa linna ja igas punktis oli täita konkreetne ülesanne: otsida infot, proovida rääkida saksa keelt, lugeda salakirja, arvata ära peidetud esemeid jne. Mäng tõi palju elevust ja hasarti. Igal grupil oli oma mängu pass, kuhu igas läbitud peatuses templeid korjati. Õigete vastuste kõrval läksid arvesse läbitud kilomeetrid: mida kaugemal linnad üksteisest asusid, seda rohkem sai teenida kilomeetripunkte.  

Võidu said seekord Raeküla kooli 5.–6. klassi õpilased, osalesid ka Pärnu ühisgümnaasiumi, Ülejõe, Koidula, Sütevaka, Sindi, Pärnu-Jaagupi, Kilingi-Nõmme ja Kuninga tänava põhikooli õpilased.

Mäng on üks võimalusi tutvustada lastele võõrkeelt, mida nad teise võõrkeelena kooliprogrammis õppima võivad hakata. Saksa keel kui Euroopas enim kõneldav keel pakub tulevikuski rohkelt võimalusi leida sobivat õpingukohta kõrgkoolis, lüüa läbi tööturul või lihtsalt reisida.

Projektile on andnud oma toetuse Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis härra Christian Matthias Schlaga, kes mängu passis kutsub õpilasi üles  tutvuma saksa inimestega ja avastama põnevusi täis Saksamaad.

"Autobahni" mäng tiirleb Eestimaa linnades juba teist aastat, järgmiseks aastakski on juba plaanid tehtud.

Tore on kuulata, kui klassis mõni õpilane, kes eelmisel aastal mängus osales, saksa kultuurist kõneldes ütleb: see oli ju "Autobahni" mängus! Loodetavasti võidab saksa keel selle mänguga uusi huvilisi.

Suur tänu õpetajatele, raamatukogule ja Ilme Miilimaale saksa lugemissaalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles