Pärnu ja Sotši sõprus võiks taastuda

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Hallik ja Sotšis elav Ugo Reiljan (paremal).
Enn Hallik ja Sotšis elav Ugo Reiljan (paremal). Foto: Erakogu

Soojalt Tihemetsa kooli mäletav Sotši ainus eestlasest ja miilitsast aukodanik erupolkovnik Ugo Reiljan on eesti asjades endiselt südamega kinni, kohalike eestvedamise kõrval oleks ta Pärnu-poolse huvi korral valmis sõpruslinnade sidemeid taastama.

Olümpiat eelistab 77aastane, aga väga vitaalne Reiljan telerist vaadata. Tugitoolisportlasena on kunagi ammu-ammu Eesti poksimeistrivõistlustel raskekaalus pronksi teeninud Reiljani meelisala jäähoki. Ajasime temaga pikemalt juttu just sel päeval, kui olümpia alagrupimängus olid põhimõttelises vastasseisus Venemaa ja USA.

"Mulle taheti vägisi piletit osta, aga ma punnisin vastu ja ütlesin, et 12 000 rubla on liiga palju, pealegi saaks selle eest vaid kusagilt kõrgelt väikseid sipelgaid vaadata," rääkis Reiljan, kes eelistas selle põneva mängu ajal hoopis paari ajalooliselt kodumaalt tulnut võõrustada. Seda tuleb lugeda suureks auks, sest Reiljan on remondifirma peadirektori asetäitjana endiselt väga hõivatud, puhkepäevadelgi on tal raske paari vaba tundi leida. Muide, veel suurem mees on Ugo poeg Juri, kes Venemaa ehitusministri asetäitjana oli üks Sotši olümpiaobjektide ehitamise peavastutaja ei kellegi muu kui president Vladimir Putini ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles