Juhtkiri: Jõudu OTTile!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänasest püüab Pärnuski jalgu alla saada nii mõnelgi pool mujal maailmas ja Eestis töötav toiduvõrgustik “Otse tootjalt tarbijale” (OTT), mis peaks ideaalis jätma ära vahendajad ning aitama toiduaineid kasvataval talunikul ostjaga kokku saada.

Meie naabritel viljandimaalastel töötab samalaadne toiduvõrgustik suurema ja väiksema hooga juba 2011. aastast alates. Nagu kirjutas Sakala, võeti Viljandis eeskuju Prantsusmaast, mis võttis süsteemi omakorda üle jaapanlastelt. Nüüd alustavad sama pärnakad, võttes omajagu eeskuju Viljandist. OTT on nii Jaapanis, Prantsusmaal kui Viljandis osutunud elujõuliseks ning seetõttu võib oletada, et sama juhtub Pärnuski.

Sisuliselt pole kauba vahendamises tootjalt otse tarbijale midagi uut, pigem on tegu vahepeal unustatud vanaga. Aastakümnetetagused laadaplatsid põhinesid täpselt samasugusel skeemil, veel väiksemal tasandil töötas see külas ja töötab osalt praegugi, kus näiteks kartulikasvataja viib seakasvatajale oma toodangut ja saab liha vastu. Nii on mõlema laual korraga kohalik liha ja lihakõrvane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles