“Kuldsuu” võitis soomlanna

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnevõistluse võitnud Veera Huovinen rääkis, kuidas võistlushimu on tema Hiina sõbratari elus edasi aidanud.
Kõnevõistluse võitnud Veera Huovinen rääkis, kuidas võistlushimu on tema Hiina sõbratari elus edasi aidanud. Foto: Madis Sinivee

Pärnu koolide õpilaste kõnevõistluse “Kuldsuu” võitis koos vanematega Hiinast Pärnusse kolinud soomlanna Veera Huovinen, kes isiklike näidete põhjal võrdles eri rahvustest õpilaste võistlushimu.

Huovinen on mitu korda pidanud nullist alustama. Hiinas inglise õppekeelega rahvusvahelises koolis tuli soomlannal esmalt inglise keel selgeks teha, Pärnus alustas ta 2009. aastal Kuninga tänava põhikooli rahvusvahelises klassis eesti keele õppimist. Nüüd õpib neiu Koidula gümnaasiumi eestikeelses klassis.

Žürii, kuhu kuulusid ettevõtja Vallo Visnapuu, Endla dramaturg Triinu Ojalo, linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas, Swedbanki Lääne-Eesti regiooni direktor Egon Jekabson ja Pärnu Postimehe ajakirjanik Teet Roosaar, tõstis esile Huovineni improvisatsioonioskust. Hea kõnelejana oskab ta vajalikku infot kiiresti analüüsida, isiklikke näiteid leida ning sõnumit selgelt ja veenvalt esitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles