Raja ja Taimsoo teenisid MK-etapil pronksmedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja (vasakul) ja Kaspar Taimsoo.
Allar Raja (vasakul) ja Kaspar Taimsoo. Foto: Fred Killing

Sloveenias Bledi järvel lõppenud MK-etapil võitsid paarisaeru kahepaadil sõudnud Pärnu kalevlane Allar Raja ja viljandlane Kaspar Taimsoo kolmanda auhinna.

“Kuigi miinimumeesmärk sai täidetud, suurt rõõmu me kolmandast kohast ei tundnud, tahtsime kaks kohta kõrgemale jõuda,” kommenteeris Raja. “Kuid arvestades kõike juhtunut ja õnnetut eelsõitu, võime tulemusega enam-vähem rahule jääda. Võistlesime miinimumkaalust kaks kilo raskema paadiga, ka selle arvelt jäi meil veel varu.”

Finaali favoriitideks lugesid asjatundjad brittide esiduot Wellsi-Batemani, kuid nende teinegi võistkond Lucas-Townsend oli eelnevates Bledi-sõitudes näidanud säravat minekut. Finaalis rivistusid Peale nende ja eestlaste stardijoonele sõudemaailma autoriteedid, norralane Tufte ja sloveen Cop, šveitslased Stofer-Vonarburg ning itaallased Smerg-hetto-Sansone.

Viis esimest tihedalt koos

Tormihoiatuse tõttu ajakavas paar tundi varasemaks nihutatud finaalsõit algas Wellsi-Batemani marulisel juhtimisel. Meie mehed hoidsid distantsi algul teist positsiooni.

Vahed konkurentide vahel, peale Itaalia paatkonna, kes oli pikalt maha jäänud, olid minimaalsed ja nii polnud üllatuseks, kui 1500 meetri märgis kukkusid seni teisena liikunud eestlased korraks viiendaks.

Sõidu võitis ajaga 6.26,67 brittide esiduo riigi teise võistkonna ees, kes sai tulemuseks 6.27,78. Pingelises lõpuheitlused suutsid Taimsoo ja Raja lõpuspurdi kenasti ajastada ning eestlased võitlesid mõne kümnendiksekundilise eduga Tufte ja Copi ees endale pronksmedali. Ajad olid vastavalt 6.28,19 ja 6.28,46.

Viiendana jõudsid lõpujoonele 1500 meetril veel hõbedas kinni olnud šveitslased ajaga 6.29,03 ja konkurentsitult viimaseks jäeti itaallased, kellel kulus kahe kilomeetri läbimiseks 6.41,86.

“Näitasime hooaja algul korralikku taset ja nüüd saame rahus järgmisteks katsumusteks valmistuda,” ütles Raja. “Kaspar oli väga hea nii füüsiliselt kui tehniliselt, kiitus talle.”

Raja sõnade kohaselt ootab teda ja paarimees Taimsood juba sel nädalavahetusel ees Moskva regatt.

“Pole võimatu, et võistleme seal peale kahese ka koos Valeri Prosvirnini ja Vladimir Latiniga neljapaadis,” rääkis Raja. “See oleks meile tore vaheldus.”

Teine paat jõudis B-finaali

Oma esimesel koos sõidetud MK-etapil õnnestus Prosvirninil ja Latinil jõuda B-finaali, kus jaotati kohad 7-12.

Sõidu võitsid ajaga 6.27,53 algusest peale juhtinud kanadalased Bergen-Vanknotsenburg, kellel järgnesid poolakad Licznerski-Chabel (6.28,22), hiinlased Liu-Shi (6.29,40), tšehhid Vitazek-Houska (6.30,43), Latin-Prosvirnin (6.30,44) ja Itaalia teine meeskond Perino-Montrone (6.33,37).

Ühepaatide konkurentsis ei saanud Tõnu Endrekson kõhuhäda tõttu startida ja Eesti parim oli Igor Kuzmin 14. kohaga. Andrei Jämsä pingutused Bledi järvel andsid noormehele19. tulemuse.

”Lootsin veel tund enne eelsõitu, et enesetunne läheb paremaks, ja lasin oma nime stardinimekirjas hoida,” rääkis kõhugripist nõrgestatud Endrekson. “Paraku tundsin, et õigem oleks sõidust loobuda ja heale sõbrale ning treeningpartnerile Andreile kaasa elada.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles