Mai lasteaias peeti ohu- ja olümpianädalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohu- ja olümpianädal Pärnu Mai lasteaias.
Ohu- ja olümpianädal Pärnu Mai lasteaias. Foto: Erakogu

11. veebruaril tähistasime hädaabinumbri 112 päeva, kus Pärnu Mai lasteaia lapsed meisterdasid õues lumest,  jääst, looduslikust materialist ja iseendist hädaabinumbrit. Erilise tähelepanu all oli kogu nädala jooksul helkuri kandmine pimedal ajal, turvavarustuse kasutamine autos ja ohutu liikumine tänaval.

Ühel hommikul lasteaeda tulles kohtasid lapsed ja nende vanemad lasteaia värava juures Paikuse politsei- ja piirivalvekolledži sõbralikke ja abivalmis kadette. Kadetid kontrollisid helkuri olemasolu ja kõigile, kellel helkur puudus, kinnitati see heade soovide ja nõuannete saatel jope külge.

Lasteaia tervisemeeskond korraldas mudilastele õpetliku mängupeo „Kolm jänest liikluskeerises“, kus lapsed said aktiivselt osaleda.

Kahel õhtupoolikul otsisid lapsed pimedates ujularuumides taskulampidega helkureid. Lapsed said aru, kui oluline on helkuri kandmine pimedal ajal liikluses.

Maanteeameti abiga said kõik rühmad meisterdamiseks helkivaid pabereid, millest iga laps valmistas endale helkuri. Valminud „elupäästjaid“ said huvilised vaadata lasteaias korraldatud näitusel.

Veel täitsid rühma õpetajad koos lastega nädala jooksul küsitluslehe „Kuidas ma tulin lasteaeda“ (jala, bussiga, autoga). Küsitlusest selgus, et enamik lapsi tuuakse lasteaeda autoga või jalgsi.

Nädal lõppes saalis sõprade olümpiaga, kus lapsed said koos maskottide jänese ning jääkaruga näidata talispordialadel oma osavust ja kiirust. Võisteldi suusatamises, kelgutamises, tõrvikujooksus, jäähokis ja iluuisutamises. Kõiki osavõtjaid autasustati medaliga.

Täname maanteeametit ning politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli tegusa ja tulemusliku koostöö eest.

Pärnu lasteaias Mais teab nüüd iga täismees ja titt, et siis, kui on pime, tuleb kanda helkurit, muidu ära  õue mine!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles