Tippanestesioloog: iga teise opereeritava hingamine katkeb

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal kui doktor Anneli Karin patsiendi mandleid lõikab, hoiab Pärnu haigla anestesioloogia-, operatiiv- ja intensiivraviteenistuse juhataja Raido Paasma toimuval silma peal.
Samal ajal kui doktor Anneli Karin patsiendi mandleid lõikab, hoiab Pärnu haigla anestesioloogia-, operatiiv- ja intensiivraviteenistuse juhataja Raido Paasma toimuval silma peal. Foto: Urmas Luik

Pärnu haigla anestesioloogiateenistuse juhataja Raido Paasma ei saa päris hästi aru, mida terviseamet taotleb sellega, et alustas Pärnu haigla suhtes uurimist pärast üht tema avalikult välja öeldud näidet selle kohta, kuidas kolmandatest riikidest pärit anestesioloogi puudulikud praktilised oskused ja keelebarjäär said takistuseks anesteesia läbiviimisel.

Kolmandatest riikidest Eestisse tööle asuvate arstide järelevalve puudulikkusega kaasnevate võimalike probleemide iseloomustamiseks toodud näites kirjeldas Paasma juhtumit, kus 27aastane kolleeg Venemaalt soovis tulla Pärnu haiglasse tööle ja näidata oma oskusi anesteesiat tehes. Seda tal ka võimaldati kogenud kolleegi juuresolekul.

“Üldanesteesia alguses puudus keeleprobleemide tõttu kommunikatsioon patsiendi ja kolleegi vahel ning kui pärast anesteesiaravimite manustamist patsient enam ei hinganud, sattus kolleeg paanikasse,” rääkis Paasma “Aktuaalsele kaamerale”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles