Lõpuks e-riiki jõudnud Muristega lõpeb läänes Pärnumaa

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Internet on ruuteriga, enam-vähem, e-riik on selles suhtes siin kohal,” kinnitab külavanem ja pealinna mees Ants Ruhno.
“Internet on ruuteriga, enam-vähem, e-riik on selles suhtes siin kohal,” kinnitab külavanem ja pealinna mees Ants Ruhno. Foto: Urmas Luik

Üheksa püsielanikuga Muriste kuulub Paatsalu külade piirkonda ja külavanema paguneid kandev Aru talu peremees Ants Ruhno ütleb, et lähem bussipeatuski on siit viie kilomeetri kaugusel Paatsalus. Aga muu elu – poodi ja rahaautomaadini ja apteeki jõudmisel – käib teises suunas, Läänemaale, mille piirini on napp kilomeeter.

“Käime siit Pivarootsi poole, Kõmsile ja Lihulasse, sest sinnapoole on asfalttee,” ütleb Ants eelistuse koduvalla aukliku kruusateega võrreldes.

Muriste on Pärnumaa läänepoolseim punkt, sealt läks ilmasõdade vahelisel ajal Tõstamaa ja Varbla kihelkonna piir Liivi lahe rannikul ja tsaariajal valvati siin suure Tsaari-Venemaa piiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles