Kivi pajatab riigivanem Jaan Teemantist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paatsalu omaaegse vallamaja lähedusse paigutatud mälestuskivi on sümboolses kohas, sest Jaan Teemanti sünnikodust pole maaparanduste järel enam jälgegi.
Paatsalu omaaegse vallamaja lähedusse paigutatud mälestuskivi on sümboolses kohas, sest Jaan Teemanti sünnikodust pole maaparanduste järel enam jälgegi. Foto: Urmas Luik

Pivarootsi poole näitava tee ristis on poole täisinimese kõrgusele hallile maakivile pandud tagasihoidlik mälestusplaat “Siin sündis riigivanem Jaan Teemant 24.09.1872 – juuli 1941”. Musta raamistust kaunistavad kivised tammeoksad.

Mälestuskivi avati riigikantselei algatusel ülipidulikult ja rahvarohkelt 24. septembril 2008 – aastal, mil tähistati Eesti Vabariigi 90 aasta juubelit. Auvalves seisisid korporatsiooni Rotalia liikmed, trikoloorse lindi üks lahtisõlmijaid oli eelmine president Arnold Rüütel.

Ükski ürik pole välja andnud, millal ja kus kustus Paatsalus sündinud talupidaja ja vallakirjutaja pere vanima poja eluküünal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles