Maarjakodu on pakkunud linnarahvale inimlikkuseõpet

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meie igapäevased majandusmured on suured, kuid õnneks erivajadustega noored ei taipa sellest midagi, on õnnelikud ja rõõmsad,” lausub visa Hiie Martinson.
“Meie igapäevased majandusmured on suured, kuid õnneks erivajadustega noored ei taipa sellest midagi, on õnnelikud ja rõõmsad,” lausub visa Hiie Martinson. Foto: Urmas Luik

“Kui ma selle peene medali nüüd saan, siis tuleks see teha hästi väikesteks kildudeks ja jagada kõigi inimeste vahel, kes on Maarjakodus alates 90ndatest töötanud või keskust toetanud,” nendib neljapäeval kontsertaktusel Pärnu kontserdimajas maavanemalt Pärnumaa kõrgeima autasu, vapimärgi vastu võtnud Hiie Martinson.

“Kitsastes oludes õpib hindama head suhtumist, mis on rohkem väärt kui sada eurot. Meile on tähtis, kuidas meisse suhtutakse, et saadaks aru, mida see töö siin tähendab,” nendib MTÜ Maarjakodu perenaine.

Martinsoni ühiskondliku panuse loetelu on mahukas. Pärnumaal 22 aasta vältel erivajadustega lastele ja noortele osutatavaid sotsiaalteenuseid arendanud naise tegevuse iseloomustamiseks toodud tähendusrikkad väljendid, nagu “teerajaja”, “eeskuju” ja “algataja”, jutustavad inimesest, kes kivi kivi haaval Eesti riiki on aidanud üles ehitada. Täpsemalt riigi südametunnistust, mis ilma Hiie-taoliste inimesteta üksnes hingitseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles