Tori koolis jagati taas Juta Musta stipendiumi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallavanem Kaie Toobal, Tori kooli direktor Pille Usin, Tanel Kask, Mari-Liis Tasane ja juhendaja õpetaja Anne Rätsep, Sille Altpuu ja riigikogu liige Kadri Simson.
Tori vallavanem Kaie Toobal, Tori kooli direktor Pille Usin, Tanel Kask, Mari-Liis Tasane ja juhendaja õpetaja Anne Rätsep, Sille Altpuu ja riigikogu liige Kadri Simson. Foto: Erakogu

Tori põhikoolis Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud aktusel said Juta Musta nimelise stipendiumi ja aukirja parimate uurimistööde autorid Mari-Liis Tasane, Sille Altpuu ja Tanel Kask.

Tori kooli kauaaegse õpetaja ja kodu-uurija Juta Musta stipendiumi ja aukirja andis üle tema lapselaps, riigikogu liige Kadri Simson.

„Oleme loonud stipendiumifondi Tartu kultuurkapitali juurde, et innustada õpilasi uurimistööga tegelema,“ rääkis Tori põhikooli direktor Pille Usin.

9. klassi õpilased kandsid ette sel ja möödunud õppeaastal valminud kuus paremat uurimistööd.

Mari-Liis Tasane oli õpetaja Anne Rätsepa juhendamisel koostanud töö „Tori Põhikooli endised õpetajad ja koolitöötajad, kes on maetud Tori kalmistule“, Sille Altpuu rääkis veekogudest Tori vallas (juhendaja Astrid Roosileht), Tanel Kask jahipidamisest ning vanadest ja uutest jahijuttudest (juhendaja Kai Kukk). Siret Jõgiste teema oli „Tori vallavanemad ja valla areng taasiseseisvunud Eestis 1991–2013“ (juhendaja Heli Mitt), Karol Kaldoja oli uurinud spikerdamist Tori põhikoolis (juhendaja Harri Kivi) ja Gert Särev populaarsemaid eesnimesid Tori põhikoolis (juhendaja Heli Lilleste).

Südapäeval kogunesid 5.–9. klassi õpilased, algklasside esindajad ja külalised kolonnis koolimaja ette, et alustada ühist lippudega rongkäiku kalmistule. „Presidendi üleskutset järgides süütasime küünlad Tori põhikoolile oluliste inimeste, õpetajate Mari Künnapase ja Juta Musta haual,“ ütles Usin. Kalmudel kõneles Tori muuseumi metoodik Lea Puust.  

Vabadussõja samba juures asetas iga klassi esindaja samba jalamile küünla. Kõne pidas Tori vallavolikogu esimees, lastevanemate hoolekogu liige Kalev Kiisk. Mälestusminutid lõpetati ühislauluga „Mu isamaa armas".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles