Vanalinna kool pidas vabariigi aastapäeva kirikus

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli iseseisvuspäeva aktus Eliisabeti kirikus.
Vanalinna kooli iseseisvuspäeva aktus Eliisabeti kirikus. Foto: Marje Vaan

Pärnu Vanalinna põhikool pidas sel aastal vabariigi aastapäeva aktuse Eliisabeti kirikus, kuhu mahtus korraga terve talvemantlitesse peitunud koolipere.

Eestkõneleja rollis oli ajalooõpetaja Madis Somelar, kes ei jätnud kasutamata võimalust avardada meie teadmisi nii riigi sümbolite kui ajaloo valdkonnas.

Kontserdieelset aega sisustas direktor Pille Tahker oma tervituskõnega, kust ei puudunud tavapärased mõtteterad ning õpetussõnad. Sõna võttis ka poliitik Trivimi Velliste, kes manitses noori hindama ja austama oma rahva kultuuri ja keelt. Kõnedest jäi kumama mõte, et selle asemel et küsida, mida kodumaa saab meie heaks teha, peaks igaüks meist õppima küsima, mida meie saame oma Eesti heaks teha.

Õpetussõnad kuulatud ja kõrva taha nopitud, astus lavale Ülejõe gümnaasiumi orkester, kelle rahvuslikud viisid kõlasid kõrgetelt kirikulagedelt vastu ja häälestasid kõiki läheneva tähtsündmuse lainele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles