Kääbikute teekond jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: outnow.ch

„Kääbik: Smaugi laastatud maa“ on J. R. R. Tolkieni armastatud lasteraamatul „Kääbik“ põhineva filmisaaga teine vaatus. Kuigi mitte veel päris nii hea kui sama autori teostele toetuv „Sõrmuste isanda“ sari, on see tunduvalt parem kui triloogia avaosa.

Selline kvalitatiivne hüpe pole sugugi üllatav. Tihtipeale mõjuvad pikkade filmisarjade esimesed osad järgnevatega võrreldes pisut mannetult, sest enamik auru kulub uue maailma loomisele ja tegelaste tutvustamisele. „Kääbik“ pole selles suhtes erand.

Triloogia avaosas „Ootamatu teekond“ läks meeletu aeg enne, kui midagi üldse toimuma hakkas. Mängijad oli ju vaja lavale tuua ja reeglid paika panna, mistõttu tihtipeale tundus, et tegeldakse pigem kummi venitamise, mitte põnevuse kerimisega. Järg seevastu on nendest kammitsatest vaba ja saab sisule keskenduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles