Vasak-parem, vasak-parem, astus Kaitseliidu malev

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Pärnumaa malev oli paraadil mehe eest väljas.
Kaitseliidu Pärnumaa malev oli paraadil mehe eest väljas. Foto: Ants Liigus

“Paraad, tervituseks – valvel,” kaigub esmaspäeva keskpäeval üle Endla teatri esise platsi. Käes on hetk, milleks enam kui 1400 vormikandjat on nädalate kaupa rühti silunud ja sammu sättinud.

Seal ma seisan. Peterspordi kaupluse ette üles rivistatud Kaitseliidu Pärnumaa maleva paraadiks välja pandud kompanii kolmanda rühma koosseisus. Kiiver pead, automaatrelva AK-4 rihm vasakut õlga, uued, kiirustades viksiga üle käidud saapad jalgu ning rõõmu ja uhkusega segatud kerge ärevus rinda rõhumas.

Sirgelt ja täiesti liikumatult. Kannad koos, pöiad ühel joonel ja ühtmoodi umbes 40kraadise nurga all väljapoole pööratud. Jalad põlvist sirged ja pingeta. Keha sirge, jalad pahkluudest painutamata, keharaskus ühtlaselt kandadel ja pöidadel, kõht ette lükkamata, õlad ühtmoodi alla lastud ja veidi tahapoole tõmmatud, rind ees. Parem käsi pigistamas relvakaba, vasak käsi sirgelt all, sõrmed koos ja kergelt kõverdatud. Pea püsti, lõug kergelt tagasi tõmmatud, suu kinni, vaade suunatud ette. Või vähemalt nõnda see peaks olema vastavalt rivimäärustikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles