Lasteaed Kelluke tähistas juubelit

, Lasteaed Kelluke eesti keele õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lasteaed Kelluke tähistas 50 aasta juubelit.
Pärnu lasteaed Kelluke tähistas 50 aasta juubelit. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaed Kelluke eelmisel nädalal oma 50. juubelisünnipäeva.

Kuni 1. septembrini 1999 asus lasteaed Posti 8a majas lastepäevakodu number 13 nime all.  Lastepäevakodust sai 1995. aastal lasteaed Kelluke, mis asub nüüdseks Metsa 3 asuvas hoones ja on ainus vene õppekeelega lasteaed Pärnus.

Sünnipäevanädalal korraldasime mitmeid üritusi. Kaks neist, sportlik pidu liikumisõpetaja Ljudmilla Salevi juhtimisel ja pidulik kontsert muusikaõpetaja Svetlana Nikiforova eestvedamisel, olid mõeldud lastele.

Kolmapäeva õhtul oli lasteaia saal avatud hubase kohvikuna nii lastele kui lastevanematele. Kohvikus pakuti juubelitorti ning selle kõrvale morssi ja kohvi. Kõlas lõbus taustamuusika, mis pani nii mõnegi lapse jalga keerutama. Avatud oli väike kinonurk, kus mudilased said oma lemmikmultifilme vaadata.

Neljapäeval toimus Pärnu lasteaedade õppealajuhatajatele mõeldud kogemuspäev, mille käigus  rääkisid meie oma lasteaia õpetajad mitmesugustest õuesõppeprojektidest, mida nad on lastega Kellukese tegevusrajal teinud. Peale selle tutvustati metoodilisi materjale ning vahetati  tordi ja kohvi kõrvale kogemusi igapäevastest töödest-tegemistest. Kingituseks külalistele jäid meie logopeedi Jelena Paegle valmistatud lasteaia logoga uudsed külmkapimagnetid.

Reede hommikupoolikul toimus vastuvõtt linna lasteaedade direktoritele ja koostööpartneritele. Saali toodi pidulikult lasteaia lipp ja kõlas meie oma lasteaia hümn. Seejärel andis direktor Marika Merila  lühiülevaate slaidiesitluse näol lasteaia ajaloost kuni tänase päevani.

Pooletunnisel kontserdil kõlasid laste esituses nii  vene- kui eestikeelsed laulud, samuti esitati tantse.

Pärast kontserti said sõna lasteaedade direktorid, Pärnu haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Andrus Haugas ning haridus- ja kultuuriosakonna alushariduse peaspetsialist Marga Napp.

Muuhulgas sõnas proua Napp, et Pärnus peab kindlasti üks vene õppekeelega lasteaed olema, kuna ainult nii on võimalik säilitada vene rahvatraditsioone ja puhast emakeelt. Eesti keele omandamiseks aga on lastel nii lasteaias kui ka hilisemal haridusteel olemas kõik vajalikud tingimused.

Reedel toimus ka personali tunnustamine nii Pärnu linnapea tänukirjadega kui lasteaiasiseste tänukirjade ja -kaartidega.

Kirsiks tordil oli reedeõhtune koosviibimine endiste ja praeguste kolleegidega. Õhtu kordamineku eest hoolitses lasteaia vanemõpetaja Tatjana Šablojeva. Üllatusesinejateks olid lasteaia vilistlased.

Lasteaia pere on tänulik kõigile külalistele, kes sünnipäevapeost osa võtsid ning meid kingituste ja lilledega meeles pidasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles